Kukamishin-ryû is een kleine ryûha, met minder dan tweehonderd beoefenaren. Dit betekent dat het niet makkelijk is om aanlsuiting te vinden bij een trainingsgroep in de buurt; aan de andere kant is het een hechte budo familie met korte lijnen naar de shihanke. Voor wie geïinteresseerd is in traditioneel koryu bujutsu, heeft de school veel te bieden, maar het lidmaatschap vereist aan de andere kant ook veel inzet. Training in een lokale keikokai is niet toerijkend; je zult bereid moeten zijn om daarnaast naar België en Japan te reizen voor verdieping.


Training in Japan

Op dit moment is er geen Hombu Dojo in Japan, sinds Takatsuka Eichoku shihanke naar een tamelijk afgelegen lokatie is verhuisd in Yoshino. Inmiddels is shihanke terug verhuisd naar Osaka, dus dit kan in de toekomst veranderen.Training vindt plaats op afspraak, onder Takatsuka shihanke in Osaka, of onder Yoshida Eirei Shihan in Kyoto.

De Nagoya dojo van Ishida Eiseki shihan staat, sinds diens overlijden in april 2017, onder toezicht de shihanke.


Training buiten Japan

Er zijn op het moment Kukamishin-ryû trainingsgroepen actief in Rusland, Oekraïne, Texas, Zwitserland, Italië, België en Nederland. De enige westerling van leraar niveau (Menkyo Kaiden) is Stefan (Eishun) de Schrijver. Hij woont in Durbuy, België, waar hij ook training geeft. De Schrijver sensei leidt de Europa Kukamishin Keikokai en is supervisor voor de activiteiten van Kukamishin-ryû in Europa. De Holland keikokai is een kleine trainingsgroep die sinds 2014 wekelijks traint in Amsterdam / Utrecht.


Informatie

De Japanse website van Kukamishin-ryû is op dit moment uit de lucht en onder constructie. Er wordt incidenteel informatie geplaatst op de facebook pagina van de ryû:

九鬼神流顕彰会Kukamishinryu society

(https://www.facebook.com/groups/870094466352213/?fref=ts)

Takatsuka sensei heeft in 2012 een boek uitgegegeven (in het Japans) over de geschiedenis en cultuur van Kukamishin-ryû, genaamd Shinden Bujutsu (ISBN978-4-9906470-1-8).


Ook aan de website van Europa Kukamishin Keikokai wordt nog gewerkt.

Informatie van de Holland Keikokai is te vinden op www.koryu.nl en op de facebook pagina:

Kukamishin-ryu Holland Keikokai 九鬼神流オランダ稽古会

(https://www.facebook.com/groups/155204264913923/?fref=ts)


Contact

Wil je meer weten, neem dan contact op met:


Stefan de Schrijver

stefan.de.schrijver@telenet.be

of

Frank Reemer

info@koryu.nl


               VORIGE       TOPTakatsuka shihanke instrueert hanbô-jutsu in Kashihara Jukendojo. Met Stefan de Schrijver en (op de achtergrond) Kanai Shuei shihan.
Keiko met Yoshida shihan in de kendo dojo van Hanazono University, Kyoto.
Naginata-jutsu met Stefan de Schrijver sensei in Durbuy, België.Shinden Bujutsu, door Takatsuka shihanke


 

Training, informatie, contact